Presentació del distintiu de la marca Conill criat a Catalunya

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

conill_cat

La marca “Conill criat a Catalunya” ha estat impulsada conjuntament per la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya i per l’Associació d’Escorxadors (ASSOCAT), que han creat l’Associació de Productors i Escorxadors de Catalunya (APEC.CAT) amb l’objectiu de promoure, gestionar i controlar la nova marca, la primera integrada al cinquanta per cent per producció i per comercialització. Val a dir que aquesta mateixa setmana s’inicia la comercialització dels primers conills identificats sota aquesta nova marca, que –de moment- ja aplega una dotzena d’escorxadors i un centenar d’explotacions, representant entre un trenta i un quaranta per cent de la producció de conill a Catalunya.

En aquest sentit, el conseller fa un parell d’anys el sector va travessar uns mals moments, i calia buscar una opció de futur, i una de les propostes que es va decidir impulsar va ser la creació d’aquesta marca que certifica que els conills han estat criats i sacrificats a Catalunya. Per tant, segons Llena, la marca posa en valor l’origen d’un producte criat a Catalunya, i per tant és bo i està fet a casa; i avui, amb el llançament de la nova marca culminem un pas molt important en tancar aquest capítol que ha de contribuir a millorar aquest sector.

Així, la marca “Conill criat a Catalunya” permet fer front als actuals reptes, recuperar part de les pèrdues causades per la crisi, i a més respon a un dels grans problemes del sector, com és l’entrada de conill barat de la resta de l’Estat, per la diferència de preus entre les diferents llotges, i pels excedents de conill a l’Estat, atesa la poca demanda en altres comunitats. La nova marca connecta amb el consumidor català, busca la seva fidelització, i activar la seva compra.

Val a dir que s’ha editat 4.000 cartells, i 200.000 tríptics per a la promoció de la nova marca “Conill criat a Catalunya”, destacant-hi també les qualitats d’aquest producte en relació a la salut, la seva versatilitat a la cuina, així com incloent receptes d’aquesta carn tradicional a Catalunya, on es produeix entre 300.000 i 320.000 quilos de conill setmanals, si bé la producció catalana no cobreix la demanda dels consumidors. La nostra producció i sacrifici representa el 30% a nivell estatal.

Catalunya compta amb 475 granges de conills de més de 300 places. D’aquestes explotacions, 166 se situen a la demarcació de Barcelona, 49 a la de Girona, 128 a Lleida, i 132 a Tarragona. El volum de sacrificis a Catalunya l’any 2.008 va ser de 14.419.887, el 30% del qual correspon a la Catalunya Central, el 26,7% a Tarragona, i el 23,4% a Lleida.

Noticia publicada a la Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris tancats.