Slow Food

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Estem integrats per agricultors i productors, restauradors i joves professionals de diferents sectors, un grup divers però tots amb un objectiu comú: fer-nos escoltar per evitar que desaparegui la biodiversitat alimentària i defensar la sobirania alimentària de tots els pobles.

SLOW FOOD és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda el 1986 com a resposta a la invasió del frenesí del FAST LIFE i al colonialisme del FAST FOOD. Actualment agrupa més de 100.000 persones en 132 països dels cinc continents. La filosofia del moviment parteix del valor donat a l’alimentació com a punt de partida per a reflexionar sobre la qualitat de vida que volem. Perquè en considerar el valor d’un aliment, es tracti d’una varietat de fruita o d’un plat típic, no es pot prescindir de la relació d’aquest amb la seva història, la cultura i l’ambient en què es va originar. Per això Slow Food defensa la necessitat de mantenir, tant en la producció agrícola com animal, un equilibri de respecte i d’intercanvi amb l’ecosistema circumdant.

Slow Food està format per més de 850 Conviviums o associacions locals que són el punt de referència del moviment sobre el terreny. Cada Convivium organitza diferents iniciatives i projectes.

slowfood

Més informació: Slow Food Terres de Lleida