Cooperativa de l’Espluga de Francolí

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

coop_Espluga_Francoli

Durant el transcurs d’aquests últims anys la Cooperativa ha anat actualitzant les seves estructures tècniques i comercials per tal de ser competitiva dins dels mercats nacionals i internacionals.

– Modernització de les instal·lacions
– Molí d’oli
– Reforma del sistema de recepció i transformació de raïm

La última tasca portada a terme, per complir el pla de viabilitat confeccionat l’any 1990, ha estat la creació i posta en funcionament d’unes caves, una ruta museogràfica, una agrobotiga i la construcció de dependències auxiliars.

Actualment, la cooperativa representa els interessos agrícoles dels seus socis, que en un nombre de 502, porten a terme les activitats del celler, elaboren vins de prestigi amb denominació d’origen d’aquesta “Conca de Barberà”; l’almàssera amb olis d’oliva amb denominació d’origen “Siurana”; així com la comercialització de fruits secs, cereals; tot tipus de serveis i venda de subministraments inherents a les tasques esmentades.

La xifra de negoci de la cooperativa s’acosta als 4.500.000’- euros, aquest increment espectacular és producte de l’esforç de tots els homes, que configuren aquest projecte de futur, que és la cooperativa.
Actualment, la Cooperativa està formada per les seccions vinícola, amb 4 milions de quilos raïm que es destina principalment a la elaboració de cava, i vins de qualitat.

La secció de fruits secs, amb 200.000 quilos d’avellana i 250.000 quilos d’ametlla, que es comercialitzen mitjançant Unió Agrària Cooperativa de Reus.

La secció de cereals, amb 2 milions de quilos, la secció oleícola amb 1 milió de quilos d’olives, la secció de subministres, la secció comercial (vins i cava), l’Agrobotiga i la Secció de Crèdit.

Durant l’any 2005, juntament amb 11 cooperatives formen Castell D’Or, S.L., amb la finalitat de comercialitzar conjuntament vins i caves.
Està comercialitzant el vi i l’oli amb marca pròpia que és “Francolí” i “Templer”, disposant d’unes instal·lacions de transformació i elaboració de primer ordre.

Disposa d’una plantilla de set treballadors fixes i durant les diferents campanyes es contracta personal eventual.

Adreça: C/ Josep M. Rendé, 5
Municipi: L’Espluga de Francolí
Comarca: Conca de Barberà
Telèfon: 977870105
Email: coespluga@retemail.es