Vedella Ecològica del Pedraforca

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Vedella Ecològica del Pedraforca, és la carn criada en una petita empresa familiar amb una llarga tradició ramadera de l’alt Berguedà.

L’explotació se situa a Cal Pacient de baix al municipi de Saldes, situat en un entorn natural privilegiat, entre el Massís del Pedraforca, la Serralada del Cadí i la Serra d’Ensija.

L’entorn natural amb el que ens trobem facilita la cria de la carn de forma natural, sostenible i integrada amb el medi, per això, des de l’any 2000 ens dediquem a la cria de vedelles ecològiques.

Les tècniques de cria són totalment respectuoses amb el medi ambient, i amb el benestar dels animals, així, el ramat es troba en règim extensiu, totalment lliure i s’alimenten a base d’herbes i pastures dels prats naturals, en els que en cap cas s’apliquen adobs químics o pesticides.

A l’estiu, s’aprofiten les pastures d’alta muntanya del Cadí Moixeró a l’interior del Parc Natural, i als mesos d’hivern es troben a les pastures a la vora del poble.

Els vedells mamen de les seves mares i s’alimenten igual que elles de les pastures de muntanya. Quan són adultes, les vedelles, s’alimenten a basa de farratges procedents dels prats de dall de la pròpia explotació i de cereals procedents de cultius ecològics.

Tot el procés de producció està sotmès a rigorosos controls realitzats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), que a la cegada es l’organisme que certifica i autoritza els productes ecològics de Catalunya.

vedella_Pedraforca

Més informació: www.vedellaecologicadelpedraforca.com