L´Hortet de l´Autònoma

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Qui som?

Els integrants del projecte de l’Hortet de l’Autònoma som tots joves estudiants de la mateixa universitat amb una sèrie d’inquietuds vers el medi ambient i concretament l’àmbit de l’agricultura on alguns ja hem tocat la terra amb anterioritat i d’altres no, de manera que l’Hortet dóna la possibilitat que tots puguem aprendre de tots.

Història

hortet-autonoma

Als volts de l’any 2002, estudiants membres de l’Assemblea de Ciències van ocupar els jardins del Rectorat com a acte reivindicatiu i hi van fer un hort. Gràcies a aquell acte, la Universitat va cedir uns terrenys per a la pràctica de l’agricultura ecològica. Així doncs i fins als nostres dies, encara tenim aquest terrenys on no s’ha deixat de treballar, i on han passat moltíssimes persones.

Objectius

L’Hortet de l’Autònoma és un projecte nascut amb l’objectiu de promoure i difondre l’agroecologia per tal d’impulsar un canvi social en la forma de consumir i alimentar-nos. Pretenem que els estudiants, professors i personal del campus participin d’aquest projecte, ja sigui mitjançant la seva participació directa en l’hort, adquirint els productes cultivats o bé col·laborant en els diversos actes de participació col·lectiva (dinars, xerrades, jornades de formació…).

El projecte en sí

Hi practiquem una agricultura tradicional – ecològica, entenent que l’agricultura que es feia antigament abans de la revolució verda i l’entrada del model agroindustrial, era un sistema de qualitat que s’ha de tornar a recuperar. Juntament amb les innovacions tècniques que ens aporta la ciència i la tecnologia intentem cercar el millor sistema de gestió tot investigant i experimentant a diari. Ens agradaria que l’Hortet es converteixi en un petit espai de formació, debat i discussió sobre noves formes d’entendre l’agricultura en la producció ecològica o alternativa. Presentant un nou model productiu com a alternativa a les grans corporacions que inunden els nostres centres de consum de mercaderia industrial.

Més informació: http://hortet.awardspace.com