Celler Vell

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El cava

estruch_ecologic_450-450

L’Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco és el primer cava ecològic de Celler Vell. Les primeres ampolles van sortir de les caves el Nadal del 2013.

Continua el cami iniciat 10 anys enrera amb el cava Estruch Nature Clàssic, però amb una versió millorada d’elaboració ecològica amb una exhaustiva cura de la vinya amb el màxim respecte pel medi ambient. La recol·lecció manual del raïm, l’obtenció del most flor per al vi base i la utilització de sucre de canya ecològic per activar la segona fermentació són els trets característics d’aquest cava.

En el marc d’una producció molt limitada al personal cupatge de Pinot Noir (vinificat en blanc) i Chardonnay s’hi suma una criança de més de 3 anys a les caves per tal d’obtenir un Gran Reserva més que exclusiu.

L’Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco va guanyar el Premi Vinari al millor cava Gran Reserva de Producció ecològica.

Nota de tast

Or intents amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla. Cremós, ampli i amb sensecions glicèriques. Sorprenentys tocs cítrics que li aporten frescor, tot i la seva llarga criança. Cava estructurat, amb volum. Marida amb arrossos i peix al forn. Donada la seva untuositat, lliga molt bé amb els formatges cremosos.

Celler Vell

Celler Vell elabora cava artesanal a Sant Sadurní d’Anoia des de 1954. Fundat per Pere Estruch Casanovas, avui els seus fills continuen la tasca que ell va iniciar, enriquida amb l’experiència de més de quatre dècades.

Les característiques del sòl combinades amb el microclima de la zona, propicien veremes uniformes que permeten obtenir un vi de base afruitat ideal per a l’ elaboració del cava. Celler Vell desenvolupa el mètode tradicional tenint en compte:

-La selecció manual del millor raïm de les nostres vinyes.
-L’ aclariment una per una de les ampolles en el pupitre.
-El desgorjat manual de cada ampolla.

celler_vell

Les caves estan enclavades en un bell turó al cor del Penedès, a Sant Sadurní d’Anoia i estan obertes a les visites.

Des de l’any 2008, Celler Vell permet comprar els seus caves online a través de la seva web:

www.cellervell.com