Fira del Bosc i de la Terra de Vallgorguina

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Vallgorguina celebra el darrer cap de setmana de novembre la Fira del Bosc i de la Terra. Significa un esdeveniment per la vida del poble ja que de molt, és el moment de l’any on es reuneix més nombre de visitants vinguts d’arreu per a gaudir de la festa, les activitats i la gran varietat de productes artesans d’una qualitat immillorable.

El bosc i la terra, que li donen nom, reben l’homenatge d’un poble que té les seves arrels en aquests dos elements.

El bosc, el gran protagonista de Vallgorguina, vila embolcallada per l’entorn forestal que li havia donat vida amb unes activitats estretament lligades al món silvícola: bosquerols, llenyataires, carboners, peladors de suro, i tot un seguit d’activitats i oficis que també hi estaven relacionades, com els tapers, els que feien rodells, els feixinaires, els carreters, etc.

La terra, amb les feines tradicionals de conreus pel bestiar i per a les persones. Es collien blat, patates, mongetes pel consum i la venda, així com també es comercialitzaven les castanyes i els bolets. Quasi a cada casa hi havia vaques, el porc per la matança, l’aviram i els conills pel consum d’ous i carn, o bé també per a vendre al mercat setmanal de Sant Celoni, que es celebrava, com ara, els dimecres i era el “dia de festa” dels pagesos de Vallgorguina. Amb tot, un temps que ja queda enrere i tan sols, en el record d’alguns pocs.

Amb la nostra Fira, ho fem reviure perquè sigui un petit homenatge, any rere any, a aquesta ancestral forma de vida, a la vegada que ho donem a conèixer a la gent que no ha conegut com era en el passat la vida rural.

fira_bosc_terra

Més informació: www.firavallgorguina.com