DO. Costers del Segre

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

L’àrea de la denominació és diversa amb característiques geològiques i climàtiques canviats. El nexe d’unió és la conca mitjana del riu Segre, entre el Pirineu i l’Ebre, i el clima interior i sec, allunyat de la influència marítima i marcat per una insolació elevada, una pluviositat escassa i persistent humitat de les boires d’hivern.

Les vinyes són entre els 200 i 400 m d’altitud. El sòl és calcari recobert de sorra, amb una gran uniformitat a tota la denominació.

Les subzones d’Artesa i del Pallars Jussà són les més septentrionals, amb les vinyes de major altitud i influència pirenaica. Raimat, a l’extrem oriental, té un relleu suau i clima continental. La subzona del Segrià, al pla de Lleida, és característica de terres de secà. Les Garrigues i les Valls del Riucorb són terres àrides.

Els vins elaborats i embotellats, amparats per la Denominació d’ Origen Costers del Segre, responen als tipus i graduacions alcohòliques volumètriques adquirides següents:

– Blanc: Grau alcohòlic volumètric adquirit mínim 10,5 % vol. màxim 14,5 %.
– Rosat: Grau alcohòlic volumètric adquirit mínim 10,5 % vol. màxim 13,5 %.
– Negre: Grau alcohòlic volumètric adquirit mínim 11 % vol. màxim 14,5 %.
– Vi Escumòs de qualitat: Grau alcohòlic volumètric adquirit mínim 10,80 % vol. màxim 12,80 %.

Els vins qualificats per la Denominació d’Origen Costers del Segre podran utilitzar-se com vins base per a l’elaboració de vins escumosos de qualitat.

Costers_Segre

Consell Regulador de la DO. Costers del Segre
Web: www.costersdelsegre.es