Cultius biodinàmics

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

L’agricultura biodinàmica és un mètode d’agricultura desenvolupat al 1924 per Rudolf Steiner (25 de febrero de 1861 – 30 de marzo de 1925) Filòsof Austríac fundador de l’antroposofia. Al 1924, un grup d’agriculturs preocupats amb el futur de l’agricultura van demanar ajuda a Steiner; Steiner va respondre amb una serie de lliçons d’agricultura. Aquest va ser l’origen de l’agricultura biodinàmica, que ara es practica a gran part d’Europa, Nortamèrica, Australia i Asia. Un concepte central d’aquestes conferencies va ser individualitzar la granja: produïr tots els materiales necessaris (com els fems i el forratge) dins del queva anomenar l’organisme viu de la granja, sense introduïr materials externs o els menys possibles.

Altres aspectes de l’agricultura biodinàmica inspirats per les conferències de Steiner inclouen activitats temporales com plantar en rel.lació als patrons de moviments de la lluna i els planetes, i aplicar preparats biodinàmics al sòl, a piles de compost i a plantes, amb la intenció de implicar forces vitals i forces elementals. El terme “biodinàmic” és d’origen del grec bios (vida) i dynamis (energia) i significa que aquest mètode treballa d’acord amb les energies — no en el sentit físic sensorial sino que de l’espiritual — que crearien i mantindriem la vida, buscant una rel.lació que es suposa correcta entre l’home i la terra.

El mètode biodinàmic proposa certs principis per assegurar la salut de la terra i de les plantes i procurar una nutrició sana per animals i ésser humà: L’Agricultura Biodinàmica genera la fertilitat de la terra per mitjà de mètodes naturales amb preparats vegetals i d’origen animal. Proposa un agroecosistema agrícola i pecuari menys depenent de factors externs com recursos i serveis. Cuida la capacitació de l’agricultor i la seva família, buscant un equilibri sostenible amb els recursos naturals.

Aquí us deixem un petit llistat de cultius biodinàmics:

Granja Laya
Les Torres de Selma
Manlleva
Escoda-Sanahuja