IGP. Vedella del Pirineus Catalans

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Es tracta d’una carn certificada com a IGP procedent d’explotacions pirinenques i pre-pirinenques, extensives i semiextensives, on hi predomina la raça bruna dels Pirineus, i també es permeten les races chirolais, limousine, i els encreuaments entre elles. Els animals s’alimenten amb una mescla de cereals i lleguminoses mòltes, i en les pastures. En el pinso es prohibeixen els medicaments i els subproductes derivats d’altres animals.

Els vedells i vedelles d’aquesta IGP s’engreixen a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses. Per tal d’aconseguir una bona transformació del múscul en carn de qualitat, el sacrifici i l’elaboració es realitza en escorxadors autoritzats i controlats pel Consell Regulador. El transport és respectuós amb el benestar animal. El sacrifici i l’especejament es realitzen de forma tradicional, a fi de mantenir la qualitat produïda. El color de la carn va de rosat a vermell brillant i el greix de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de 7 dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.

vedella_Pirineus

Consell Regulador de la IGP. Vedella del Pirineus Catalans
Web: www.vedellapirineus.cat