Can Tinet Agro

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Can Tinet Agro és una petita explotació agricola i ramadera, dedicada a la producció de mongetes del ganxet i altres varietats catalanes de llegums. L’empresa està a Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental).

can_tinet

Produeixen mongeta del ganxet, amb denominació d’origen, que trobareu la Cooperativa Agraria Comarcal de Les Franqueses del Vallès, subministren a botigues de tota la vida, particulars, i aquest any s`han icorporat paquets a les paneres i lots de Nadal . Gestionen més o menys tres quarteres de mongetes, que es cullen a mà, es venten a mà i es trien a mà. Ara estan mirant d`ampliar el negoci de les mongetes per exemple via internet. Tant la venda com el donar-se a conèixer.

Molt arrelada sempre a les comarques del Vallès, en els seus inicis la mongeta del ganxet era consumida exclusivament com a menjar de pagès, amb botifarra o col, però d’ençà la seva producció s’ha vist estimulada, en ser objecte de diferents estudis i porjectes de millora, s’ha anat evolucionant en el seu potencial culinari, de manera que ha esdevingut un acompanyant magnífic del bacallà esqueixat, les cloïsses i els calamars o els bolets. Les receptes elaborades amb mongetes del ganxet s’han anat incorporant a les propostes dels restaurants més prestigiosos de la zona i de la resta de Catalunya.

I és que les nostres mongetes són delicioses simplement bullides i amanides amb una mica d’oli d’oliva, o bé d’una manera més elaborada, com a ingredient de nombrosos plats tradicionals (botifarra amb seques, mongetes refregides amb cansalada, empedrat de mongetes amb bacallà, etc…).

Can Tinet Agro va ser una de les primeres granges que es van legalitzar  a les Franqueses. Fa ja alguns anys, per vendre els productes de la granja anaven al Rengle de Granollers, és a dir, al carrer de Corró els dijous, dia de mercat. Avui les mongetes del ganxet ja es venen per Internet.

Més informació: www.mongetesdelganxet.cat