DOP. Oli del Baix Ebre i Montsià

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Els olis amb D.O.P Baix Ebre – Montsià, són Olis Verges Extra obtinguts a partir de tres varietats: morruda, sevillenca i farga.

D’aspecte són olis nets, transparents, sense vels ni terbolesa. El color varia segons l’època de la recol·lecció i la zona de producció, des de groc verdós a groc daurat.

Són olis saborosos i molt aromàtics, amb sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament dolç a mesura que aquesta avança. Al paladar les connotacions dolces recorden la poma, l’ametlla verda i el plàtan i aquest gust equilibrat dolç conviu amb tocs lleugers d’amargs i picants. La puntuació mínima per tastadors és de 6,5.

Actualment hi ha un total de 12 cooperatives productores inscrites al Consell Regulador que comercialitzen 5 mar- ques amb Denominació d’Origen Protegida.

oli_Baix_Ebre_Montsia

Consell Regulador de la DOP. Baix Ebre – Montsià
Web: www.acobem.com
Email: info@acobem.com