Can Perol

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Can Perol és una empresa de producció i comercialització de productes agraoalimentaris de qualitat. Can Perol està constituïda per 6 famílies amb una vida professional dedicada a l’agricultura.

Fa 8 anys que varem començar, junt amb altres pagesos del Baix Llobregat, un projecte d’assessorament agrari per tal de millorar la rendibilitat de les nostres explotacions, l’ADV de Fruita del Baix Llobregat. Amb el temps hem aconseguit introduir mesures agroecològiques en els nostres camps. Ara, volem donar un pas més i hem apostat fort per un nou projecte: la comercialització directa dels nostres productes.

Can Perol neix amb la intenció de donar un pas endavant en el sistema de comercialització dels productes agraris a la comarca del Baix Llobregat. Volem arribar directament al consumidor amb un producte d’alta qualitat que permeti per una banda establir un bon preu de les nostres produccions i per l’altra, poder servir la demanda que tenen algunes famílies de producte agroalimentari de qualitat.

Que entenem, des de Can Perol, per producte agroalimentari de qualitat? El producte que té una molt bona qualitat organolèptica (bo de menjar) i sanitària (lliure de residus químics). El producte fresc és acabat de collir (en 24 hores arribarà del camp a la taula). Tota la producció es conrea segons els principis de l’agroecologia.

L’agroecologia és la base del nostre projecte. La agrecologia és una ciència holística que engloba totes les accions que poden influir directa o indirectament en un agrosistema. La agroecologia com a ciència, estudia tots els processos ecològics, socials i econòmics que afecten d’una forma o altre al sistema agrari. L’equilibri entre els tres tipus de processos ens donarà com a resultat un sistema agrari, realment, sostenible. Nosaltres busquem produir i comercialitzar un producte que sigui ecològicament, socialment i econòmicament sostenible. Entenem que descuidant qualsevol d’aquests tres pilars el nostre projecte no té sentit.

Can Perol distribueix productes agroalimentaris ecològics (amb la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i productes agroalimentaris que segueixen les pautes del control integrat. En tot cas, tots els productes sempre son locals.

A més, Can Perol compta amb la Pastisseria Vila on s’hi produeixen pans i pastissos de manera tradicional, una tradició que es remunta als anys 50. Al disposar de la pastisseria, Can Perol us pot oferir tant els productes típics d’aquesta, com els productes transformats i/o elaborats a partir de les nostres fruites i verdures.

La seu de Can Perol es troba a Sant Vicenç dels Horts. En aquesta seu hi tenim la Pastisseria Vila, l’oficina i l’obrador on es preparen les comandes de repartiment setmanal.

Tots junts hem creat Can Perol amb el desig de contribuir a mantenir les feines del camp de manera digna, tant per nosaltres com per a molts dels productors del Baix Llobregat, d’acord amb la nostra manera de viure i treballar al camp, perquè: Seguim el ritme de la Terra!

Més informació: Can Perol