IGP. Pa de Pagès Català

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

pa-de-pages-artesanalLa IGP Pa de Pagès Català té el seu origen en la reconeguda qualitat i reputació del producte, que s’ha transmès de pares a fills forners durant generacions a Catalunya. L’àmbit geogràfica d’aquesta IGP abasta la totalitat del territori català.

El Pa de Pagès Català és l’especialitat més representativa de la forneria catalana. La cocció en forn de solera refractària li confereix el seu aspecte peculiar i li aporta el sabor autèntic del pa artesà. Es tracta d’un producte elaborat a mà, amb autèntica massa mare i amb fermentacions lentes per aconseguir l’acidesa que el caracteritza i que el converteix en un pa molt apreciat pels consumidors.

És un pa de gran aroma i sabor, que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8-9 hores. La IGP Pa de Pagès Català es presenta en fogasses de 500 g i 1 kg de pes aproximat, de forma rodona amb una obertura natural a la part superior.

La decisió d’aprovar aquesta nova IGP, a petició del Gremi de Forners de Catalunya, s’ha d’emmarcar en la política de suport als aliments de qualitat catalans que porta a terme a Generalitat, mitjançant el DAAM.