Forn de Mont-ral

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Forn ecològic que elabora més de 28 varietats de magdalenes, la seva especialitat. Lorda Ruiz, al capdavant del negoci familiar, destaca la forma de treballar basada en la qualitat i les materies primeres del territori.

forn_Mont-ral

Des d’una alçada de 888 metres i amb un forn que utilitza com a combustible la clofolla d’avellana, elaboren 28 varietats de magdalenes, encara que la Lorda Ruiz treballa contínuament per treure’n de noves. N’ofereixen de farina d’espelta, de blanques convencionals, de xocolata amb taronja, de mató, de iogurt i fruites del bosc, entre d’altres, i, fins i tot, algunes d’estacionals amb fruites com ara la pera Conferència, el meló Cantaloup, el préssec o la pruna. «Les que tenen més sortida són les de poma i les de xocolata », explica Ruiz.

L’àmplia gamma i la gran acceptació rebuda han convertit les magdalenes en el producte més destacat del negoci: només l’any 2008 se’n van elaborar 235.000 unitats.

La producció del forn se centra també en coques salades i dolces, pastissos, productes tradicionals, com per exemple panellets o mones, i pa, que compta des de l’any 1999 amb el segell ecològic atorgat pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Lorda Ruiz explica que el seu objectiu és ara tramitar aquesta certificació per al pa d’espelta, que elaboren ja des de fa cinc anys amb farina ecològica. La filosofia de Ruiz és clara: «que tots els productes o matèries primeres que utilitzem siguin del país o de qualitat. Intentem que la fruita seca, la farina, tot, sigui d’agricultors o productors de les nostres comarques».

Pàgina web: http://www.fornmontral.cat

Informació publicada a l’Indicador d’Economia.