Les Torres de Selma

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Les Torres de Selma és una finca de 36 ha, de les quals 25 son de bosc mediterrani: – pi blanc (pinus alepensis) 60 % – alzina (quercus ilex) 5/10% – roure (quercus faginea) – cerbere (sorbus) – romani, bruc d’hivern, etc…

La Masia les Torres està situada a 600 m d’altitud, a la serralada del Montmell (Alt Camp). És va adquirir l’any 1989 i fins al 1997 va estar abandonada.

A partir d’aquest any, Joan, Elisabeth i els seus 3 fills començaren les plantacions de vinya i la restauració de la masia (1998) per oferir serveis d’agroturisme. Utilitzen només energies alternatives (fotovoltaïques) i intenten sensibilitzar els hostes a l’ecologia. Des de el 2004, tenen el certificat de Garantia de Qualitat Ambiental de la Generalitat.

Des de l’inici sempre ha estat cultivada segons els principis de bio-dinàmica i amb la certificació del CCPAE (*).

L’activitat principal és la viticultura i la fruiticultura. La vinya representa el 70 % dels cultius amb les varietats: Chardonnay, Pinot noir, Ull de Llebre, Merlot i Syrah. Els fruiters son principalment cirerers i kiwis, però també pomeres, pereres, albaricoquers, pruneres i pressecs de vinya. L’hort produeix les hortalisses per la casa.

Des de el 2001 una part de la collita de raïm és vinifica amb la marca “Les Torres de Selma”, i la certificació del CCPAE (*).

Tenen, també 4 ruscs o arnes amb abelles que a més de polinitzar, alguns anys produeixen mel i polen per la familia. Hi ha un projecte d’introducció de més animals: Un galliner i algunes ovelles per tal d’armonitzar amb la bio-dinàmica.

En aquest projecte també han participat, familiars, amics i voluntaris al llarg d’aquests anys.

Més informació: www.lestorresdeselma.com