Oli d’Oliva Verge Extra

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

L’Oli d’Oliva Verge s’extrau exclusivament per mitjà de procediments mecànics o d’altres mitjans físics en condicions – especialment tèrmiques- que no produeixin l’ alteració de l’oli , que no hagi tingut cap altre tractament que la neteja, la decantació, la centrifugació i la filtració. Són, per tant, extremadament importants la salut del fruit i la correcció de totes les operacions que van des de la collita fins al producte elaborat que arriba a les nostres taules.

Es tracta pràcticament de l’únic oli vegetal que pot consumir-se cru, conservant íntegrament les seves vitamines, àcids grassos essencials i d’altres productes de gran importància dietètica.

Tanmateix, unes grans quantitats d’oli d’oliva verge han de ser destinats a la refinació (verge llampant) pel deteriorament de les seves característiques organolèptiques o físico-químiques.

L’oli d’oliva verge és un producte natural, viu, que madura i canvia de color. Cal resguardar-lo de la llum i de la calor, i mantenir-lo en recipients tancats, ja que en un d’obert agafaria les olors de l’exterior.

La oliva arbequina produeix olis afruitats, de colors entre verdosos i groguents, amb aromes a poma i a ametlla fresca, suau i dolça. Amarguen i piquen molt poc, a la vegada que presenten una gran suavitat.

L’oli d’oliva verge és el suc oliós extret mitjançant premsa o extracció en fred de l’oliva, fruit de l’olivera; és de color daurat o verdós, dens i d’aroma perfumat. El seu color verdós és degut als residus de clorofil·la i el daurant als pigments carotenoides.

Hi ha tantes varietats d’oli d’oliva verge com varietats d’oliva (Picual, cornicabra, arbequina, hojiblanca, empeltre, etç).

Cada varietat d’oli d’oliva verge té característiques organoléptiques pròpies, però pot tenir la mateixa QUALITAT (paràmetres físico-químics i sensorials).

Oli_Oliva_Verge

Més informació:

Molí de la Vall Major
Oliflix