A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

DOP. Formatge de Maó-Menorca

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El Formatge de Maó és un formatge de llet de vaca que compta amb un Consell Regulador de Denominació d’Origen Protegida (DOP), de pasta premsada no cuita, de forma paral·lelepipèdica i d’arestes arrodonides, elaborat i madurat exclusivament a Menorca, segons la tradició i la normativa recollida en el reglament de la DOP.

Va ser a l’any 1985 quan se li atorgà de forma definitiva la denominació d’origen formatge Mahón i posteriorment a l’any 1998 s’incorporà la paraula Menorca al formatge emparat, el qual passà a anomenar-se Mahón-Menorca.

El Consell Regulador de la DOP “Maó-Menorca artesà” i “Maó-Menorca” vetlla, des de 1985, per a que el formatge de Maó mantingui les seves característiques físiques i organolèptiques. Aquestes vénen donades d’una banda directa o indirectament pels factors geoclimàtics de Menorca: la temperatura, la humitat, la llum, les característiques del terra, etc. i d’altra per a les tècniques utilitzades en la seva elaboració, basades en la tradició, saber fer, història, cultura i gustos dels habitants de l’illa.

Les vaques lleteres de Menorca són majoritàriament de raça frisona i hi ha singulars ramaderies de raça menorquina. En alguns casos la llet crua de vaca pot mesclar-se amb un màxim d’un cinc per cent de llet d’ovella menorquina.

El procés d’elaboració del formatge, o formatjat, ha estat durant molt de temps invariable a tots els llocs menorquins, on es fa seguint receptes molt antigues. Es tracta d’un ancestral conjunt d’operacions que ha estat transmès de pares a fills, i la seva aplicació defineix i origina l’autèntic formatge.

formatge_Maó

Contingut publicat a la Wiquipèdia.

Consejo Regulador de la DOP. Queso de Mahón-Menorca
Web: www.quesomahonmenorca.com

Compartir:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • Bitacoras.com
  • blogmarks
  • LaTafanera
  • LinkedIn
  • Live
  • Meneame
  • Netvibes
  • Reddit
  • RSS
  • Technorati
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz