Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La Fira és un aparador excepcional de l’aviram propi del Penedès. Estem parlant del Gall del Penedès , és de plomatge negre brillant, tot i que també pot presentar-se en tres altres varietats de plomatge: blat, aperdiuat i barrat. La seva pota, de color blau cendrós i el peculiar clavell amb que remata la cresta pel darrera. La Gallina del Penedès és més difícil d’identificar perquè en la seva cresta no es produeix el característic clavell que identifica el mascle, però les seves potes sí que són com les del mascle, de color blau cendrós. Aquesta gallina pon uns ous d’un ros molt pujat, de color torrat, de closca molt consistent i sovint de dos rovells.

Finalment podem trobar també l ’Ànec Mut del Penedès és una varietat del conegut ànec de Barberi, adaptada des de temps immemorials al Penedès, on ha desenvolupat unes característiques pròpies. De plomatge majoritàriament negre, el seu principal signe identificatiu és que no produeix els sons característics de la majoria de varietats d’ànecs. Per això se li diu ànec mut.

Aquest aviram el podeu comprar en viu i emportar-vos-el sacrificat i plomat de forma gratuïta. És un servei exclusiu que us ofereix la Fira.

fira_gall

Data: 19-20 de desembre de 2009

Més informació: www.firadelgall.com

Comentaris tancats.