Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2009

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha distingit amb el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2009 a Lluís Estrada Canal, pastisser de Barcelona, segons la decisió presa per la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana, reunida, el passat 18 de novembre, sota la presidència del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, per examinar les candidatures presentades en la present convocatòria.

PJPPGQECC8PW

El DAR va crear el Premi al millor jove artesà alimentari innovador amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, i guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Aquesta sisena convocatòria pública del Premi té una dotació pressupostària de 4000 euros.

Val a dir que Lluís Estrada Canal, de 32 anys, és la segona generació de pastissers i actualment dirigeix la Pastisseria Canal, de Barcelona. Des de fa 2 anys està impulsant un projecte de renovació, inspirat en la innovació constant, en el qual s’aprofita tant l’herència de quasi 40 anys d’història com una visió particular i nova del futur de l’ofici de pastisser. És promotor d’”Eat the art”, exposició efímera d’art realitzada exclusivament amb xocolata. Ha estat premiat per FICOP (Federació d’Indústries per a Confitería, Flequeria i Afines) per la seva aportació al foment de l’harmonia entre l’art i la confiteria del xocolata, ha estat jurat representat a l’Estat espanyol del Mondial des Arts sucrés i, des de 2002 col·labora habitualment en la revista tècnica La Confitería Española.

El guardó es lliurarà en el decurs de la tercera edició del Fòrum Agroalimentari Tàstum, que organitza el DAR.

Font: Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Comentaris tancats.