Mercat de Mercats promourà els productes catalans al centre de Barcelona

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i el primer tinent d’alcalde i president de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Jordi William Carnes, han presentat avui la Fira Mercats de Mercats, que tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre entre l’Avinguda de la catedral i l’Avinguda Francesc Cambó de Barcelona.

Mercats de Mercats pretén recrear un autèntic mercat amb prop d’un centenar de parades on es vendrà, promourà i es donarà a conèixer el producte agroalimentari català. El seu objectiu és convertir Barcelona en el gran mercat de la Mediterrània. Precisament, el conseller Llena ha destacat que la Fira permetrà “vendre producte, territori i país, així com comprar qualitat i plaer. En definitiva, benestar en tots els sentits”. Segons Llena, és important que el sector agrari aprofiti la potencialitat de Barcelona, com a capitalitat de Catalunya, per donar a conèixer els seus productes. Llena s’ha mostrat convençut que aquesta iniciativa serà un èxit i que en els pròxims anys, hi haurà un elevat interès assistir-hi.

Aquesta iniciativa comptarà amb dos espais diferenciats: un espai firal, on hi haurà el mercat de productes de proximitat i qualitat, la cuina dels mercats, l’espai cava, els mercats de la Mediterrània, menja de mercat, compra a pagès i la presència d’institucions; i la zona d’activitats vinculades a la restauració, els cellers, les fruites, la producció orgànica i a propostes infantils per a la canalla. En total es durant a terme més de 70 activitats.

En aquesta primera edició, hi participen al voltant de 140 agents: 31 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona, 36 productors de proximitat i qualitat amb DOP’s i IGP’s, 12 pagesos amb venta directa al consumidor, 20 cellers, 12 parades de mercats de Torí, Gènova i Marsella, 10 bars i restaurants de mercat i 18 prestigiosos cuiners, entre els quals destaquen Carles Gaig, Sergio i Javier Torres, Jean Louis Neichel i Jordi Vilà, entre altres.

Mercats de Mercats és un esdeveniment finançat per la Unió Europea a través del programa Med Emporion. Compta amb la col·laboració institucional del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, mitjançant PRODECA, del departament d’Innovació Universitats i Empresa, a través de la Gastroteca-Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona. També es compta amb el patrocini de les empreses Moritz i Sacyr. Nombroses institucions i entitats també han col·laborat amb activitats, aportacions de productes o amb el seu treball.

Durant la seva intervenció, el titular d’Agricultura ha destacat que aquesta i altres iniciatives, com el saló PRODUQTE de la Fira de Sant Miquel o el Tàstum del pròxim dilluns, pretenen crear e impulsar xarxes de proximitat dels nostres productes. De fet, el departament està treballant en un Pla Estratègic per impulsar la venda de proximitat, que es presentarà el pròxim 18 d’octubre al Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya.

Font: http://premsa.gencat.cat

Comentaris tancats.