Els productes de proximitat i les xarxes socials, eixos centrals del Tàstum 2010

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La tercera edició del Tàstum estarà dedicada als circuits curts de comercialització, com la venda directa, i els productes locals i analitzarà com afecta al sector agroalimentari l’ús de xarxes socials com els blogs, Twitter o Facebook. Un any més serà un important punt de trobada i de debat entre productors, transformadors, distribuïdors i cuiners.

En la seva tercera edició, el Tàstum desembarcarà el 18 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, amb l’objectiu genèric de convertir-se en un punt de trobada i debat referent al país que afavoreixi la interrelació entre productors, transformadors, distribuïdors i cuiners, i amb la finalitat de debatre sobre el present i el futur del sector agroalimentari. “Aquest any a banda de generar anàlisi i debat sobre les diferents fases i agents del sector, els eixos centrals del Tàstum seran els productes de proximitat, els circuits curts de comercialització i la venda directa per una banda, i per l’altra, l’ús i funcionament de les xarxes socials i els beneficis que poden reportar a les empreses agroalimentàries”, afirmen des del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, organitzador de la jornada. Per això, el programa inclou la ponència de diferents experts en els nous canals de comunicació digital i també de la producció i comercialització de productes locals. Amb l’objectiu de promoure l’edició, s’han creat canals sobre el Tàstum a Facebook, Twitter, així com un blog.

La jornada també servirà per lliurar els Premis Tàstum que s’atorguen anualment i que enguany ha distingit la sèrie La Riera, de TV3, amb el premi Especial per la tasca de promoció de la gastronomia catalana i dels productes de proximitat; Jordi Estadella, amb el Tàstum de Difusió i a títol pòstum, pel seu compromís amb la cuina catalana com a comunicador i periodista; a Josep Mª Albet, del celler Albet i Noya, pioner en la producció de vins i caves ecològics, amb el Tàstum Vinya i Vi de Producció; i al Celler de Gelida, amb el Tàstum Vinya i Vi de Distribució i Comercialització, per promoure la gran diversitat dels vins i caves catalans al seu establiment de Barcelona. Per la seva part, a Ramon Roqueta, president d’honor de Bodegas Roqueta, se li lliurarà una menció especial com a reconeixement a la seva trajectòria com a empresari vinícola. També tindrà lloc el lliurament del Premi Tàstum Jove Artesà Alimentari Innovador 2009 a Lluís Estrada, pastisser de Barcelona; el Premi Tàstum a la Innovació Tecnològica Agrària 2009 a Jordi Vilarrasa, en el capítol de la innovació agrària, i a Embotits Salgot, en el camp la innovació agroindústria. A banda, es donaran 26 diplomes a nous mestres artesans alimentaris, concretament a nou pastissers, vuit forners, set cansaladers-xarcuters i dos xurrers.

Més informació: Bloc de Tàstum
Publicat a Gastroteca.

Comentaris tancats.