Magdalenes tradicionals fetes amb garrofa

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

tastarrofesEn principi, les garrofes no semblen ser un plat massa apetitós. Tot i així, el bar la canya, que gestiona que gestiona la Fundació Santa Teresa a través de l’Escola de Turisme del Baix Penedès, ha aconseguit elaborar uns exquisits dolços a partir d’aquest aliment: Les Tastarrofes.

Es tracta d’unes magdalenes tradicionals, però amb la particularitat que l’ingredient principal és la farina de garrofa. La idea sorgeix de la col·laboració amb el col·lectiu Les Cuines del Vendrell, que ara fa uns anys va decidir impulsar tot un seguit de postres o dolços amb la garrofa com a ingredient principal. Així, trobem el gelat de garrofa, el pastís de garrofa i les tastarrofes.

Per a José Carlos Eiriz, director general de la Fundació Santa Teresa, iniciatives com aquesta, tot i que no són l’objectiu principal de la Fundació, permeten la inserció laboral de les persones que tenen més dificultats. Per a Eiriz, moments com el que estem vivim, en plena crisi econòmica i amb dificultats per trobar feina, és quan cal ser més creatius. Per això, espera que un cop les tastarrofes es puguin comercialitzar, també es pugui arribar a generar ocupació a través d’aquest producte .

Eiriz, a més, ha confirmat que hores d’ara ja han començat els contactes amb diferents comerços, restaurants i hotels del Baix Penedès, per tal de comercialitzar les tastarrofes, i que aquesta iniciativa ha tingut excel·lent resposta.

Més informació: www.delcamp.cat

Comentaris tancats.