Joves i grans parlem del camp…i de la cuina

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El proper 22 d’abril la Fundació Lluís Carulla i el Museu de la Vida Rural, de L’Espluga de Francolí, presentaran el llibre “Joves i grans parlem del camp … i de la cuina“, una publicació d’Hortus Aprodiscae, que es dedica des de Montblanc a l’agricultura ecològica i que treballa a més per la integració de persones amb discapacitat intel.lectual i/o malatia mental.

El llibre vol apropar les experiències i vivències de la pagesia tradicional als més joves i, pretén alhora recollir aquests coneixements, que poden resultar especialment apropiats per a la producció agrària ecològica. A més s’inclou un capítol dedicat a la cuina, on es mostra com abans de la industrialització del camp, la cuina anava molt lligada a les diferents estacions i als productes de temporada. També es parla de la importància que tenien les conserves, que ajudaven a omplir el rebost per a tot l’any, o de com s’aprofitaven els aliments amb receptes tan curioses com el Suc de mongetes, que es preparava amb l’aigua de coure les mongetes, o els Cigrons amb cendra, en que la cendra es feia servir per estovar els cigrons.

El llibre proposa “aprofundir en l’estudi i la divulgació d’aquest tresor cultural”. Veniu a escoltar algunes de les històries dels pagesos i pageses de la nostra terra, en tenen moltes per explicar.

Més informació: Hortus Aprodiscae

Comentaris tancats.