El Parc Agrari del Baix Llobregat posa en contacte consumidors i pagesos

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

carxofes

El Parc Agrari del Baix Llobregat posa en contacte els consumidors amb els productes dels pagesos de la comarca. El projecte de venda directa de fruites i verdures es diu Agriproxima’t i ja se n’ha fet una sessió informativa a la masia de Can Comas, seu del Parc.

Amb la idea de potenciar la compra de productes agroalimentaris de proximitat a productors del Baix Llobregat, es van donar a conèixer quatre canals que es poden utilitzar per fer-ho: la compra directa als pagesos de la comarca, on es produeixen calçots, prunes i carxofes Prat, entre altres productes; la distribució a casa d’una cistella de productes de l’horta, ja sigui amb una comanda a la carta o amb una cistella prefixada; la distribució a cooperatives de consumidors, i la compra en mercats i parades on els pagesos venen els seus propis productes.

Durant la jornada, a la qual van assistir un centenar de consumidors, es va posar èmfasi en el valor diferencial de consumir productes propers, que han complert tot el procés de maduració en l’arbre o al camp i que entre el moment de la collita i el consum no transcorre gaire temps.

La jornada informativa sobre la venda directa de productes hortofructícoles del Parc Agrari s’emmarca dins del projecte europeu AGRIPROXI de cooperació transfronterera, que pretén desenvolupar els espais agraris d’ambdues bandes dels Pirineus a través de la col·laboració i l’intercanvi d’experiències entre els seus socis.

Font: http://www.descobrir.cat

Comentaris tancats.