Fruites i hortalisses, 5 al dia per una bona salut

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

5aldia

El descens del consum de fruites i hortalisses fresques, sobretot entre les franges més joves de població, a favor d’altres productes transformats –pastisseria, làctics, sucs envasats…– que gaudeixen normalment d’un gran suport publicitari, preocupa les institucions que vetllen per l’educació i la salut del consumidor.

En aquest sentit, la campanya ‘5 al dia’, nascuda el 1998, té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies i les escoles que els formen.

L’eslògan de la campanya fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació dels infants el consum d’un mínim de cinc racions diàries d’entre fruites i hortalisses. Aquests aliments són fonamentals per al correcte desenvolupament dels nens, per la seva riquesa en vitamines, sals minerals, fibra i carbohidrats. A més, serveixen per prevenir malalties que apareixen a l’edat adulta com el càncer i els problemes cardiovasculars.

5 al dia’ és una iniciativa de la direcció de Mercabarna i l’AGEM (Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província).

La campanya ha estat dissenyada per pedagogs i psicòlegs especialitzats en infants. Tots els materials han estat supervisats i validats pels tècnics dels departaments d’Ensenyament, de Salut, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

L’eix central de la Campanya consisteix en una visita a les instal·lacions de Mercabarna. Al voltant d’aquesta activitat se’n desenvolupen tres més, que es complementen: treball a l’escola previ i posterior a la visita a Mercabarna i treball a casa.

Més informació: www.5aldia.es

Comentaris tancats.