Aquest Nadal, tasta Catalunya s’engega amb un ampli suport i repercussió

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La campanya, que s’ha començat a anunciar a diversos mitjans de comunicació, s’enceta amb nombroses adhesions d’entitats, institucions i empreses que es comprometen a utilitzar aliments locals en els seus regals nadalencs i també amb un elevat número d’establiments i comerços que ofereixen els seus productes i lots per vendre.

La segona edició de la campanya ‘Aquest Nadal, tasta Catalunya’ ha tingut una bona arrencada. Nombroses institucions, empreses i entitats han expressat de nou el seu compromís a incloure productes de proximitat en els seus lots i paneres de Nadal. També han estat molts els establiments que han renovat la seva confiança en la iniciativa oferint de nou els seus productes i lots per vendre. La campanya busca també conscienciar al consumidor dels beneficis que suposa consumir i comprar regals nadalencs on s’incloguin aliments locals.

Entre el més de centenar d’adhesions que ha rebut per començar la campanya, la majoria de les quals repeteixen de l’edició de 2008, hi ha institucions, com consells comarcals i ajuntaments; consells reguladors de denominacions d’origen com Catalunya i Montsant, i el de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic; associacions de productors i ramaders, com l’Associació Catalana de Productors Agraris i Comerciants de la Terra, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramaders de Cabres Lleteres del Berguedà i Ramaders i Pastors de la Vall del Cardener; de botiguers, com CentreVic o la Unió de Botiguers de Centelles i la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa; o empresarials, com l’Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès. Tots ells es comprometen a decantar-se per lots i regals nadalencs fets amb productes catalans de proximitat. També s’hi han sumat entitats que representen distribuïdors, com el Gremi de Majoristes del Mercat del Peix de Mercabarna, i consumidors, com la Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Barcelona i Província i la Unió de Consumidors de Catalunya.

De la mateixa manera, uns 120 establiments, comerços i empreses repartits per tot el país s’han incorporat a la iniciativa per vendre els seus productes o bé lots i regals preparats: des de col·lectius, com l’Associació de Productors Artesans per la Qualitat del Vallès Oriental, la Unió Corporació Alimentària i la Cooperativa Plana de Vic fins a grans magatzems com Hipercor; botigues de comerç electrònic com Dorigen.net i Delinostrum.com, de productes ecològics com El Cabàs o Bernat de Rubió, o de marisc del Mediterrani, com Eris-Mar; la majoria d’ells van participar en la campanya de l’any passat i han decidit repetir. L’oferta inclou una gran varietat de productes locals i de qualitat com embotits, vi, cava, oli, bolets, licors, formatge, compotes, melmelades, sucs, fruita, fruits secs, conserves i plats precuinats, sigui de manera individual o bé com a lot o panera nadalenca. A través del mapa interactiu, es pot trobar l’establiment o punt de venda que ens queda més a prop.

Com l’any passat, la campanya ha generat opinions positives de diferents veus del sector agroalimentari a Catalunya. Josep Pere Colat, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la qualifica “d’oportunitat per donar a conèixer els productes de les nostres cooperatives” mentre que Mireia Perna, directora PIMEC Agroalimentària, destaca la importància que “en moments clau com l’actual les pimes catalanes puguin comptar amb el suport d’iniciatives que aposten pels productes de la nostra terra.” i explica que afavoreix a les empreses “que tenen productes clarament festius i de marcada estacionalitat”. Per la seva banda, Jordi Estalella, de Tastets.cat, afirma que “el Nadal és un bon moment per gaudir dels nostres propis productes que moltes vegades desconeixem”.

Noticia publicada a www.gastroteca.cat.

Comentaris tancats.