Fira de capons, aviram i motius nadalencs a Valls

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

fira_nadal_Valls

El dissabte 12 i el diumenge 13 de desembre (matí i tarda) Valls viurà el tradicional Mercat de Nadal, Fira de Capons, Aviram i Motius Nadalencs, FICAP-2009, un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp.

Al Mercat de Nadal de Valls hi trobareu una variadíssima oferta d’aus de corral vives, criades de manera casolana, arbres i verd, figures de pessebre, vins i caves, mel, dolços, objectes ornamentals, productes artesanals… i tot el que és típic i necessari per a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Un mercat que tindrà per marc el centre de la ciutat de Valls (la plaça del Blat, el Pati, els carrers de la Cort, Jaume Huguet, Jaume Mercadé…) i que farà irradiar tota la ciutat i la convertirà en un gran mercat extraordinari que transferirà molt d’ambient i animació als carrers, la qual cosa referma Valls com a ciutat comercial, de fires, festes promocionals i mercats.

La ciutat de Valls fa més de vuit segles que celebra mercat setmanal, fet que corrobora l’arrelament i el prestigi dels mercats de la capital de l’Alt Camp. Al Mercat de Nadal de Valls es reviu el tipisme, la tradició i la popularitat dels pollastres, galls dindi, capons… vius, dins les senalles i gàbies o simplement deixats anar, amb els carros que d’antic portaven els pagesos i criadors d’aviram per anar a vendre als mercats de Valls. Als carrers de la Cort, Jaume Huguet, Jaume Mercadé i a la plaça del Pati trobareu una variada oferta d’articles, productes i motius adients per a les festes de Nadal; al carrer de la Carnisseria i a les places de l’Oli i de les Garrofes, el matí del dissabte, es farà el mercat de fruita i verdura.

Aquest any, el Mercat de Nadal coincideix amb el centenari de la fundació de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, commemoració que se celebra durant aquest any. La Cambra, durant els cent anys d’existència i d’activitat, ha ajudat a fer realitat munió de fires i mercats, a Valls i comarca, entre ells el Mercat de Nadal en diverses èpoques.

El dissabte 12 i el diumenge 13 de desembre, obert de les 10 del matí fins a les 9 del vespre, esteu tots convidats a participar en el Mercat de Nadal de Valls, un mercat que se’ns ofereix uns quants dies abans de Nadal i que obrirà el cicle de les festes nadalenques, que, a Valls, ciutat dels Xiquets i dels calçots, es complementaran amb un variat ventall d’actes: il.luminació de carrers, exposicions, tradicions populars, pessebres, campanyes comercials.

fira_aviram_Valls

Oferta d’aus de corral, capons, galls dindi, pollastres, oques, ànecs i tot tipus d’aus vives, criades de pagès.

Hi haurà una àmplia oferta d’objectes ornamentals, figures de pessebre, verd, arbres, plantes, productes artesanals, dolços, torrons, vins i caves, vi ranci, mel, motius nadalencs, tions… adients per a aquestes dates.

MERCAT DEL TRACTE: compravenda d’equins (cavalls, mules, ponis…) i utillatges. Plaça del Portal Nou, dissabte 12, de 9 del matí a 1 del migdia. Organitza: Adjuntament de Valls i Societat de Sant Antoni de Valls.

MERCAT AGROECOLÒGIC I DE VARIETATS LOCALS, dissabte 12, tot el dia, a la placeta de l’Església de Sant Joan. Taller de reutilització de materials reciclats i creació de joguines. Posem en marxa la nostra creativitat! D’aquest taller tothom marxarà cap a casa amb la seva pròpia joguina feta a mida i apartir de materials reciclats de diverses procedències. D’aquesta manera gaudirem del procés de construcció de la joguina i de tots els múltiples jocs que aquesta ens aportarà després. Us esperem en aqeust taller per a tots els públics. Sessions a partir de les 10h. fins a les 13.30h. El taller és gratuït i de lliure participació. Organitza: Ajuntament de Valls i ADV Ecològica Gent del Camp

MERCAT D’ART JOVE, dissabte 12, a la Plaça del Pati, durant tot el dia. Organitza Ajuntament de Valls.

ENCISTELLA PER LA MARATÓ, pels més petits. Dissabte dia 12, a la Plaça del Pati, de les 10 del matí a les 6 de la tarda. Organitza: CB Valls.

CIRC DE BARRI, tallers de circ per nens i nenes. Dissabte 12, a la Plaça dels Alls, de les 11 del matí a les 2 del migdia. Organitza: Ajuntament de Valls.

Diumenge, 13 de desembre, a les 6 de la tarda, a l’arxiprestat de Sant Joan, Concert de Nadal amb el Cor Ciutat de Tarragona, a benefici de la restauració de la capella de la Mare de Déu de la Candela

Coordinació: Cambra de Comerç i Indústria de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls, la Unió de Botiguers de Valls, Criadors Locals d’Aviram, la Societat Sant Antoni i la JARA de Valls, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Comentaris tancats.