Fira de l’all a Cornellà del Terri

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

En el decurs del cap de setmana la població d’omple de cabeces de les varietats que es produeixen a la comarca, que disposa de terrenys fèrtils i lleugers, però amb la sequedat necessària per tal de no podrir els bulbs. La fira permet al visitat degustar botifarra elaborada amb all i gaudir d’una important mostra de productors d’alls. Recomanem especialment apropar-se a gaudir de les demostracions d’enforcar alls, la tècnica que permet conservar els alls al llarg de tot l’any, ben penjats i ordenats, tot trenant les cues de forma que la cabeça es manté sempre airejada.

Els alls, un producte cada vegada més valorat a les cuines, contenen l’al·liïna i al·licina, substàncies que li proporcionen la seva olor característica i que proporcionen propietats curatives i beneficioses per l’organisme humà contrastades des de l’antigor.

A més la fira de l’all és un excel·lent aparador per tal que el visitant pugui obtenir informació sobre l’oferta turística del Pla de l’Estany i establir vincles de relació entre Cornellà del Terri i tots els pobles homònims de la Catalunya Nord i del Principat.

Publicat a www.festacatalunya.cat.
Més informació: www.valldelterri.com

Comentaris tancats.