Fira del Préssec del Ribagorçana a Alfarràs

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

pressec_ribagorcana

La Fira del Préssec del Ribagorçana es va iniciar el 1980, amb la denominació de Fira del Préssec de Pinyana. El certamen té com a objectiu mostrar a les comarques de Ponent, de la Franja i de tot Catalunya en general, els productes i la vitalitat d’aquest sector agrícola.

“El préssec és una fruita d’ origen xinès. Arriba a Europa pels àrabs que l’ habien coneguda dels perses i aquets del xinesos…Els alquimistes creien que la fabricació de l’elixir de la vida, era la meta de la seva iniciació, el “neu-tau” o alquimia interior culminava amb la beguda de l’elixir que despres de 10 mesos de gestació dins del cos feia renéixer l’ adepte com a inmortal terrestre. El consum de l’elixir de la vida junt amb les pràctiques respitatories i sexuals, properes al ioga, eren les bases per conservar i modrir l’ alè de la vida primordial dividit en Ying-Yang i aconseguir la inmortalitat.

Bé, direm que el préssec de Ribagorçana no conferirà la inmortalitat, clar, però si és cert, i aquí trobem una confirmació de la saviesa tradicional en acord amb la ciència, té components que rejoveneixen. El prèssec a més de vitamina C, com totes les fruites, porta vitamina A i antioxidants bàsics per al creixement i la vista, per la conservació e hidratació de la pell.

Més informació: www.festacatalunya.cat

Comentaris tancats.