El proper 2 d’octubre tindrà lloc la primera Fira de la Repera. Es durà terme de 10 a 18 hores (hi haurà festa fins les 22hs) al Forat de la Vergonya del Casc Antic de Barcelona.
La Fira de la Repera pretén ser un lloc de trobada de les fires de productores i productors agroecològics del territori català, i a partir d’ poder sembrar fires agroecològiques-artesanals locals més freqüentment.
Des de la fira també es volen generar sinèrgies per promoure la creació de nous grups de consum organitzats per participar en el consum de producció agroecològica, és a dir, sostenible tant econòmica, ecològica com socialment. En aquest sentit, el consum agroecològic és alguna cosa més que un consum de productes més saludables per al nostre cos i l’entorn ambiental ja que inclou una dimensió socio-política en els projectes.
Des de l’agroecologia, no només proposem un canvi en les tècniques de producció sinó un canvi social i polític, creant col·lectivament noves relacions entre producció i consum i una economia diferent a la capitalista.
Tot això es concreta treballant per desenvolupar el model de producció i de consum que faciliti espais on es prioritzi la petita pagesia i l’elaboració local, respectuoses amb el medi ambient, a qui els importa més la qualitat dels aliments que la quantitat de beneficis.
La Repera considera que és essencial treballar per un model de consum agroecològic i just, i de comerç local amb circuits curts per créixer i caminar cap a la soberania alimentària. L’agroecologia és una agricultura integral i integrada en l’ecosistema respectant la pagesia, les temporades, el medi ambient, l’agro-biodiversitat local i/o propera que es presenta com un canvi radical del consum i de les relacions amb la societat i el medi ambient i propicia la formació d’un nou tipus de consumidor/a i productor/a conscient i responsable.
La Repera és l’espai de trobada entre la pagesia i els grups de consum agroecològic que neix arran del Fòrum Social Català del 2008 donada la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre persones consumidores i pagesia en l’àmbit de l’agroecologia i per tal de treballar cap a un consum alternatiu, crític i responsable.
Més informació: http://repera.wordpress.com