Fira de Calella i l´Alt Maresme

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

fira-calella-2010

Ja fa 30 anys que a Calella, per la festa major, té lloc la “Fira de Calella i l’Alt Maresme”. Això és una fira de productes de la nostra terra, d’artesania, exposicions i entitats de la ciutat. Cada any, la Fira realitza un monogràfic d’un país convidat al que dedica activitats, una exposició i diversos estands dins el recinte firal. Aquest any el monogràfic estarà dedicat als Països Catalans.

Mostra de productes, tradicions i cultura catalanes: Artesania i oficis tradicionals, artesania alimentaria -tasts de vins, cerveses artesanes, embotits, dolços, etc- , exposicions i mostres; animació, actuacions, concerts i espectacles.

Un dels principals atractius de la festa major és la Fira de Calella i l’Alt Maresme, una extensa mostra de productes artesans i de costums i tradicions catalanes que s’organitza des del 1982 al passeig de Manuel Puigvert/passeig del Mar. La Fira, que té molt de renom comarcal i a nivell de tot Catalunya, té els seus orígens en una aposta de l’Ajuntament de Calella per tal de promocionar turísticament la vila en base a dos elements, els productes típics catalans i la cultura popular d’arreu de Catalunya. Així, la Fira dedica un espai monogràfic a una determinada ciutat, tema o personatge que permeti fomentar intercanvis culturals i ser una bona excusa per realitzar exposicions i activitats de tota mena. En el marc de la Fira té lloc la Mostra de Plats Casolans comarcals. Els darrers anys, la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’ha projectat a nivell internacional.

Més informació: www.firadecalella.cat

Comentaris tancats.