S’estableix un etiquetatge pel peix fresc

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

El famós Mercat de la Boqueria ha estat l’escenari triat per presentar el nou etiquetatge del peix fresc. Aquest nou sistema vol facilitar als establiments minoristes la seva tasca d’informar correctament com és el seu producte.

Josep Maria Moreu, gerent del Gremi de Peixaters, Jordi Anguera, director de l’Agència Catalana de Consum, i Jordi Torrades, director de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona, han presentat el nou sistema d’etiquetatge que a partir d’aquesta setmana es començara a veure a les peixateries del país.

D’aquesta manera es pretén facilitar al comerciant un sistema gratuït, fàcil, net i pràctic d’informar als consumidors sobre el preu i les característiques dels productes. S’espera que fins a 2.000 establiments minoristes de tota Catalunya, entre mercats i establiments especialitzats, adoptin aquest nou etiquetatge.

La nova presentació del producte oferirà als consumidors el nom comercial de cadascuna de les especies, com s’ha obtingut o produït el producte, quina és la seva zona de captura o cria, la manera en que es presenta o s’ha tractat i el seu preu per quilogram. Amb actuacions com aquesta s’ofereix al consumidor tota la informació necessària.

A petició del Gremi s’han fet fins a 15 rètols amb les especies més habituals, i d’altres amb diferents espais en blanc per tal d’omplir-ho per aquells productes que no tenen la mateixa sortida al mercat. A Catalunya les varietats de peix més consumides són el lluç, el llenguado, la sardina i la gamba, entre d’altres.

Contingut publicat a www.parlemdeconsum.cat.

Comentaris tancats.