El crític Robert Parker valora 122 vins catalans amb més de 90 punts

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

The Wine Advocate, la revista que dirigeix el conegut crític de vins nord-americà Robert Parker, acaba de publicar per Internet la llista dels millors vins d’Espanya del 2009, valorats amb més de 90 punts. En aquesta llista apareixen els vins espanyols catats i puntuats pel seu equip, dels quals 122 són d’alguna Denominació d’Origen catalana.

Les denominacions més puntuades són la DOQ Priorat, amb 71 vins per sobre dels 90 punts, seguida per la DO Montsant, amb 19 i la DO Cava, amb 11. La resta de denominacions catalanes que apareixen a la llista són la DO Penedès, amb 10; la DO Empordà, amb 5; la DO Terra Alta, amb 3; i la DO Costers del Segre amb 1 vi.

Un reconeixement als caldos catalans

La publicació d’aquest llistat és una notícia molt positiva donada la força que té Robert Parker i la seva revista, The Wine Advocate, en la decisió de compra dels consumidors de vi dels Estats Units.

Això demostra, un cop més, l’alt nivell i la qualitat dels vins catalans; i el prestigi que tenen les denominacions d’origen catalanes al mercat anglosaxó.

Fa un parell de mesos, Robert Parker ja va publicar la llista dels vins espanyols amb més de 90 punts i que tenen un preu inferior als 25 dòlars al mercat dels Estats Units. Ja en aquella llista, dels 113 vins publicats, 28 eren catalans.

Publicat a RuralCat.

Comentaris tancats.