El caviar, nou reclam gastronòmic de la Vall d’Aran

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

caviarMes deth Caviar. Així bateja el proper mes de març una campanya de turisme gastronòmic a terres araneses que és sorprenent per pionera: l’atractiu natural de la vall serà només el complement de l’escapada ja que el motiu principal consistirà en menjar un caviar excel•lent provinent de les piscifactories d’esturió de Les.

La campanya, que impulsa el Consell General de la Vall d’Aran i la seva àrea de Turisme amb la participació del Consell de Turisme de l’Ajuntament de Les, de la seva escola d’hostaleria i del Gremi d’Hostaleria de la Vall d’Aran, ofereix paquets de cap de setmana, amb allotmanent i esmorzar, i també estades d’un únic dia, però en tots dos casos el programa incorpora un àpat de categoria a algun dels restaurants que participen en la iniciativa i que oferiran dins el menú gastronòmic plats amb presència tant de caviar com de carn d’esturió. I l’escapada s’arrodoneix amb una visita a la factoria de Caviar Nacariï, de Les, i una altra a les Termes Baronia de la mateixa localitat.
Entre els cosmètics utilitzats en els tractaments de l’establiment termal, per cert, n’hi ha un d’aconseguit a partir de caviar. Un producte que els romans, que van aportar-nos la cultura termal, ja sabien de les seves virtuts no només nutritives sinó també curatives. Ric en omega-3 i en sabor, aquest peix ara pot semblar estrany tenir-lo aquí al Pirineu, al costat mateix de les fonts de la Garona, però en realitat sempre n’hi havia hagut als rius de la Península Ibèrica fins ben entrat el segle XX. L’esturió, per tant, no és pas cap foraster. Simplement, ha tornat a casa.

Publicat a la Gastroteca.

Comentaris tancats.