Catalunya ocupa un espai destacat en la llista de millors vins espanyols

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Dos dels cinc millors vins que es fan a l’estat espanyol són catalans. Això és el que recull l’última llista publicada pel prestigiós crític de vins nord-americà Robert Parker, considerat el més influent del món en aquesta matèria. El Clos i Terrasses Clos Erasmus, amb denominació d’origen Priorat, i l’Espectacle del Montsant, amb denominació d’origen Montsant, han estat qualificats amb 98 punts sobre 100. A més, el rànquing també constata que el Priorat produeix 8 dels 10 millors vins catalans.

Segons la prestigiosa llista de vins del nord-americà Robert Parker, el 22% dels 100 millors vins que es fan a tot Espanya són catalans, una xifra que situa dos vins fets a Catalunya entre el rànquing dels cinc millors de tot l’estat espanyol.

Els vins seleccionats són el Clos i Terrasses Clos Erasmus, de la denominació d’origen Priorat, i l’Espectacle del Montsant, de la denominació d’origen Montsant, que han estat qualificats amb 98 punts sobre 100.

A més, dels 640 vins millor puntuats de la llista, que es publica cada any a la revista “The Wine Advocat”, un total de 138 són catalans.

Entre les denominacions d’origen amb més presència al rànquing, hi ha la DO Priorat, amb 57 vins a la llista, seguida de la DO Montsant, amb 22, la DO Penedès i la DO Empordà, amb 13 vins cadascuna, la DO Cava, amb 11, i la DO Terra Alta, amb 10. La DO Conca de Barberà té 5 vins al rànquing, i la DO Pla de Bages i la DO Costers del Segre, 2 vins cadascuna.

Publicat a www.3cat24.cat

Comentaris tancats.