Mostra del Vi de l’Empordà a Figueres

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La Mostra del Vi de l’Empordà, del dijous 9 al diumenge 12 de setembre, va néixer a Figueres amb la voluntat de posar a l’abast del públic els productes vitivinícoles de l’Empordà.

Ja en aquella primera edició obtingué una gran acollida, amb una dotzena d’expositors a la Rambla que, com en un gran celler-aparador, oferien els seus vins i caves a un públic encuriosit i disposat a descobrir els productes que en aquell moment s’elaboraven a casa nostra.

La idea d’organitzar la Mostra del Vi responia a una necessitat del sector vitivinícola de la comarca de donar a conèixer els seus vins i caves. L’èxit de la primera edició va engrescar altres cellers a afegir-se a les convocatòries posteriors, fins a arribar als més de trenta expositors.

La Mostra comptarà amb expositors d’empreses i cooperatives de l’Empordà elaboradores de vi. Vi que les darreres anyades han estat qualificades, segons la taula de qualitat dels vins empordanesos, de molt bones i d’excel·lents. I també ha estat excel·lent la modernització que ha practicat el sector del vi de l’Empordà durant aquests darrers anys i que ha donat com a resultat uns productes que cada temporada es presenten a la Mostra i que no tenen res a envejar a vins i caves d’altres indrets, tot plegat amb una feina ben feta que comença ja en el moment de la verema, i que es manté en les tècniques de vinificació, fermentació, tractaments, criança i envelliment dels vins.

També hi seran presents un grup d’estands on es podran fer degustacions de productes alimentaris que acompanyaran els més de cent vins, caves i vins dolços presents a la Mostra.

La Mostra del Vi de l’Empordà es celebra a la Rambla, un espai emblemàtic de la ciutat que ofereix l’ambient de passeig i conversa ideal per assaborir un bon vi elaborat a casa nostra.

Publicat a www.festacatalunya.cat.

Comentaris tancats.