Fira de Sant Ermengol, la fira dels formatges artesans dels Pirineus

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

st-ermengol

En el marc d’una de les fires més antigues de Catalunya, la mil.lenària Fira de Sant Ermengol, la Seu d’Urgell acollirà, els propers 15, 16 i 17 d’octubre de 2010, en un espai comú una quarantena de formatgers artesans provinents de tot l’arc pirinenc, del Mediterrani a l’Atlàntic i dels vessants nord i sud de la serralada. Els visitants podran trobar formatges elaborats als Pirineus catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos.

Cada formatgeria disposa d’un estand d’exposició i degustació, i són els propis productors qui ofereixen els seus formatges, tant al nombrós públic que any rera any ens visita, com als professionals de la distribució i la restauració d’arreu del país, que cada vegada més tenen la Seu com a punt de referència del formatge artesà.

Destaca la gran qualitat i varietat dels formatges que trobareu a la Fira de Sant Ermengol, que s’ha convertit en un aparador immillorable per conèixer i difondre la situació i tendències del sector formatger artesà d’arreu dels Pirineus.

A més de la venda i degustació dels formatges, la Fira de Formatges Artesans del Pirineus és el paraigües sota el que es desenvolupen d’altres activitats estretament relacionades amb l’elaboració i el consum de formatges de qualitat.

Al llarg dels dies que dura la Fira hi haurà la Jornada tècnica “La qualitat de la llet de formatgeria”, el tradicionalConcurs de Formatges Artesans dels Pirineus, tallers infantils d’elaboració de formatge, tastos guiats de formatges, tast guiat de cerveses, tast guiat de vins de la DO Empordà, concurs de Cuina del Formatge, taller i tast de confitures i conserves vegetals i demostració de cuina “El formatge a la cuina”.

Publicat a Gastroteca.

Comentaris tancats.