Fira de les 40 Hores de Ripoll

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La gastronomia i els productes locals tindran una presència destacada a la quinzena edició de la fira multisectorial ripollesa, la més important de la comarca, que es durà a terme del 19 al 21 de març. Els aliments de proximitat comptaran amb un espai específic al recinte firal però també es podran tastar en l’àpat ofert per alguns restauradors de la comarca.

Organitzat per l’Associació Professional d’Hostaleria del Ripollès i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, la Mostra Gastronòmica servirà per donar el tret de sortida a la Fira de les 40 hores de Ripoll on la gastronomia i els productes de proximitat s’han covertit els últims anys en un dels grans atractius. Una iniciativa que consisteix en un àpat a base de “receptes típiques de cuina de muntanya amb tocs contemporanis, com un caneló de porc senglar, i productes locals”, com explica Nancy Rovira, coordinadora de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, amb l’objectiu “de promoure la cuina i la gastronomia de la comarca i recuperar receptes com la canamillana, que és trinxat de col i patata”.

La mostra, que arriba aquest any a la sisena edició després d’haver-se recuperat com a activitat per a la fira, espera rebre un total de 150 comensals que esgotaran les places ofertades, podran degustar un menú amb una desena de plats i tindran dret al ressopò i ball posteriors. En la confecció de l’àpat hi participaran restauradors locals com Canaules, Piazzeta, El Crocus i Reccapolis, de Ripoll; Cal Xesc, de Gombrèn –primer restaurant del Ripollès amb 1 estrella Michelin-; El Martinet, de Campdevànol; La Teuleria, de Sant Joan de les Abadesses; i Ca l’Anna, de Ventolà, que compten amb la col·laboració de Josep Selva, de les Delícies del Ripollès, i de l’Aula d’Hostaleria en la creació dels postres. “Per a nosaltres la mostra també representa la festa del gremi de restauradors”, afegeix Rovira.

Entre els 120 expositors amb què comptarà la Fira de les 40 hores, els productors, elaboradors i associacions agroalimentàries estaran concentrats a la Plaça Sant Eudald, just al centre del recinte, on es podran comprar i degustar els seus productes. La Gastroteca també estarà present amb un estand on donarà a conèixer tot el que es pot trobar en el portal i els seus projectes immediats. L’esdeveniment, el més important d’aquestes característiques de la comarca, convocarà segons les previsions uns 22.000 visitants a la capital del Ripollès si, com sembla, el temps acompanya. A la fira també s’hi podran trobar representació de les institucions i entitats locals i comarcals a part d’empreses del sector de l’automoció, parades d’artesania i la Fira Aparador del Comerç, que organitza la Unió de Botiguers de Ripoll.

Font: Gastroteca

Comentaris tancats.