Festa de l’Oli Nou a Reus

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Des de Reus Turisme, amb l’objectiu de potenciar i promocionar el sector de la restauració de la ciutat i responent a l’interès de la DOP Siurana i de la Unió Corporació Alimentària de Reus de que aquest sector també participi a la Mostra, s’organitza la Mostra Gastronòmica de l’Oli Siurana, en la que aquest any participaran tretze restaurants de la ciutat de Reus.

Aquesta Mostra, que té lloc a la plaça de la Llibertat els dies 20 i 21 de novembre, està organitzada pel Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Agrària Cooperativa de Reus. En els darrers anys, la realització de la Mostra ha contribuït a la promoció d’aquest producte, que s’està posicionant com un element gastronòmic d’alta qualitat.

Actualment la Denominació d’Origen Protegida Siurana està formada per 42 molins d’oli que aglutinen 62 cooperatives de set comarques de la demarcació (Baix Camp, Alt Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès, Conca de Barberà i Baix Penedès). Olis de Catalunya i Unió Agrària Cooperativa, a Reus, són empreses envasadores i exportadores d’aquest producte. La Mostra de l’oli Siurana és un certamen creat el 1997 en què any rera any les cooperatives productores més importants de la DOP Siurana presenten de forma col·lectiva l’oli nou de la temporada. D’aquesta manera, és a Reus el primer lloc on anualment les cooperatives presenten de forma conjunta l’oli nou de la temporada.

L’oli Siurana, plenament mediterrani, destaca per les següents característiques: s’elabora amb oliva arbequina, és de molt baixa acidesa (màxim de 0’5º) i d’excel·lent fruïtat. En aquest sentit, l’oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana ha obtingut en els darrers anys diferents premis nacionals i internacionals com a reconeixement a la seva extraordinària qualitat.

Contingut publicat a www.festacatalunya.cat.

Comentaris tancats.