Carxofada Popular a Sant Boi de Llobregat

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

carxofada_SantBoi

L’any 2000 es va celebrar a Sant Boi la I Carxofada Popular , una activitat pensada per reivindicar la qualitat de la carxofa com a producte clàssic de l’agricultura del Parc Agrari. Aquella activitat consistent bàsicament en un dinar popular ha crescut fins esdevenir un ampli programa d’activitats, una de les cites més multitudinàries del calendari festiu del municipi i la millor eina de promoció de les carxofes locals.

A la Carxofada Popular, que té lloc a la rambla de Rafael Casanova i a la plaça de l’Ajuntament, es cuinen aproximadament uns 2.500 kilos de carxofes per a unes 2.000 persones. El menú inclou una botifarra, dues carxofes a la brasa, pebrots del piquillo farcits de carxofa, minifulls de carxofa, tomàquet sec, pa, gelat i cafè.

L’any 2009 la Carxofada Popular reb el nom de Sant Boi Degusta Carxofes al incorporar la Mostra Gastronòmica (una vintena de restaurants de la ciutat prepararan plats elaborats amb el principal producte del camp santboià).

Durant la jornada també té lloc el Concurs de Menjadors de Carxofes , venda carxofes , trobada de puntaires i tallers i jocs pels més petits .

Més informació: www.santboi.cat
Publicat a www.festacatalunya.cat

Comentaris tancats.