1a Fira ecològica dels Pallaresos

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

pallaresos-fira

Aquest any 2010, l’Ajuntament dels Pallaresos vol impulsar la producció i el consum de productes ecològics al seu municipi, una iniciativa de creixent rellevància. Grans ciutats i pobles ja han incorporat una Fira Ecològica de caràcter anual al seu municipi, fomentant entre els ciutadans un consum més responsable i saludable dels seus aliments i donant a conèixer al municipi con un espai verd preocupat pel desenvolupament sostenible i el medi ambient.

Al municipi dels Pallaresos hi trobem un productor de productes Ecològics, que ha convertit les terres convencionals en ecològiques, no tan sols en la feina derivada del camp si no amb certificació administrativa i legal del Departament d’Agricultura i aconseguint el segell del CCPAE.

Aquesta pràctica habitual en països desenvolupats la tenim present en el nostre municipi i és interessant que es treballi en conjunt, fomentant la reconversió a d’altres productors, per convertir el municipi dels Pallaresos en un espai lliure de pesticides i amb una producció més ecològica.

Els Pallaresos es caracteritza per una educació verda a les escoles, fomentant un futur on la pràctica de la sostenibilitat farà un creixement saludable al poble. És un bon moment per donar a conèixer les eines que té el municipi: des de l’escola, un productor ecològic amb una empresa de producció ecològica, una cooperativa de consum ecològica; en conjunt, un petit poble preocupat i integrat en aquestes pràctiques, uns ciutadans que des de l’anonimat van configurant una xarxa on posicionen als Pallaresos com un dels espais que treballen amb l’ecologia i es preocupa per aquest fet.

Un dels puntals d’aquesta 1a Fira Ecològica dels Pallaresos és la unió de l’ambient lúdic amb la fira, el vermut popular, el sopar popular… amb la pedagogia de la importància del fet ecològic, tant en l’alimentació con en la contribució del medi ambient, tornant Els Pallaresos en un espai natural sense contaminants, en un poble verd que es preocupi per l’ecologia, el reciclatge i el medi ambient.

Enviat per ADV Gent del Camp

Comentaris tancats.