Premiat un oli d’oliva verge ecològic de Lleida

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Olicatessen, amb un dels dos tercers premis, és l’únic oli català reconegut en la novena edició del Concurs d’Olis d’Oliva Verges Ecològics de Catalunya, que també ha distingit la qualitat de tres olis andalusos.

Olicatessen, guardonat amb el tercer premi, és un oli d’oliva verge totalment natural provinent de les terres de Lleida i que elabora el Molí dels Torms, a Els Torms (Les Garrigues), una empresa especialitzada en productes ecològics de qualitat, i que s’encarrega de dur a terme tot el procés, des del conreu de les terres fins l’emmagatzematge i embotellament final. Des del Molí dels Torms valoren molt positivament el guardó “tenint en compte la competència que hi havia”.

En aquesta edició del concurs, l’oli guanyador ha estat Rincón de la Subbética Hojiblanca, de Còrdova, seguit per Rincón de la Subbética Picudo, de la mateixa ciutat, i en tercer lloc per Olicatessen i Oro del Desierto, d’Almeria, que han quedat empatats. Cadascuna de les mostres d’oli presentades al concurs van ser valorades pels 13 tastadors del panell de tast que puntuaven del 0 al 9. El guanyador podrà fer difusió del premi en l’etiquetatge del seu producte i disposarà d’un expositor gratuït a la Fira Natura del proper 2011, del 12 al 14 de març a Lleida.

A Catalunya, el sector de l’oli d’oliva ecològic disposa de 3.199 hectàrees, gairebé el 4,5% del total de la superfície de producció biològica catalana, i va experimentar un increment d’un 15,4% del 2008 al 2009. Aquest fet el situa en la tercera posició quant a dimensió econòmica pel que fa als cultius ecològics per darrera de la vinya i els cereals. A més, un total de 34 empreses certificades es dediquen a la fabricació d’olis i greixos en aquest sector, el que representa el 61,1% del total d’empreses ecològiques a Catalunya on és la novena activitat industrial en importància.

Publicat a la Gastroteca.

Comentaris tancats.