Oliveres Trobades, una experiència de conservació de la diversitat agrària

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

oliveres_trobades

Oliveres Trobades és una experiència de conservació de la diversitat agrària impulsada per Slow Food Terres de Lleida. Amb ella, volem reivindicar un patrimoni tan oblidat com fonamental: les varietats tradicionals, els seus sabors i les seves saludables propietats.

L’any 2009, hem obtingut oli procedent d’oliveres centenàries i de varietats en perill d’extinció de la comarca de la Noguera. Es tracta de dos olis monovarietals de gran qualitat extrets de les olives rogeta i sarruda, autòctones de les serres del Montsec.

Per aconseguir-los, hem realitzat un procés de prospecció en les viles de la comarca, trobant-nos amb la seva gent i visitant feixes i costers. De les varietats localitzades, n’hem extret mostres; les hem tastat; i, l’any següent, amb un escamot de voluntaris armats amb rasquetes i borrasses, hem conquerit el fruit i l’hem dut al molí per fer-ne suc d’oliva.

Oliveres Trobades és el resultat d’una llarga història d’agermanament entre natura i humanitat, del treball de moltes generacions pageses i de la il·lusió dels voluntaris i col·laboradors d’aquest projecte. Tan sols una mostra dels potencials alimentaris, socials i econòmics que tenim al territori i que cal defensar com a veritables baluards.

Més informació: www.oliverestrobades.com

Comentaris tancats.