La vinya ecològica a Catalunya continua guanyant terreny

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La vinya ecològica a Catalunya continua guanyant terreny. Aquesta és una de les conclusions finals d’una jornada tècnica a l’entorn de l’enologia ecològica, organitzada per la Unitat de Producció Agrària Ecològica (PAE) del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que va tenir lloc ahir dimarts a Reus.

L’acte, obert per a tècnics del sector i del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, va comptar amb la presència de Núria Vallès, tècnica de certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Des del CCPAE es va remarcar l’evolució positiva que està tenint el sector de la vinya ecològica en els darrers temps: “A mes de novembre, hi ha inscrites 3.658 hectàrees de vinya ecològica, el que ja representa un 6,1% respecte del total de superfície a tot Catalunya”, va explicar. En aquest sentit, la tècnica del Consell va dir que la vinya ja és “dels sectors amb més creixement dins de l’agricultura ecològica”, només superat per la superfície de pastures, prats i farratges, i seguit del cultiu de l’olivera. Actuament, hi ha un total de 74 cellers registrats, passant a ser l’activitat industrial amb més empreses registrades.

La tècnica del CCPAE va subratllar en la seva exposició “la necessitat de la certificació del Consell”, tot explicant l’estructura de la corporació, la normativa que regeix actualment per a la certificació de vins ecològics i els procediments per al registre de cellers. Vallès va fer èmfasi en les denominacions obligatòries en l’etiquetatge del vi ecològic.

A la jornada, es va informar que a finals de l’any 2009 es publicarà un nou reglament europeu sobre l’elaboració de vins ecològics, que entrarà en vigor per a la propera verema del 2010.

Publicat a CCPAE.

Comentaris tancats.