Valls: 800 anys de mercat al carrer

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

mercat_valls

El mercat al carrer, a Valls, és tan antic com la seva pròpia història. Una bona prova són els noms d’alguns carrers i places que han perdurat: plaça de les Escudelles (on hi havia el mercat de terrissaires), plaça de la Fusta, plaça de les Garrofes (mercat avui dia), carrer de la Verdura, carrer del Mercat, plaça del Blat (antigament de les Quarteres), plaça de l’Oli (part de l’actual mercat), etc.

El mercat a l’aire lliure és probablement la millor manera de conèixer el territori i els seus habitants. Per conèixer la ciutat és imprescindible conèixer els seus mercats. No és necessari cap motiu especial per anarhi. És també una activitat lúdica. Per això són avui nous punts d’atracció turística: perquè s’hi troba el que és genuí, autèntic. El mercat al carrer és un fòrum ciutadà, el lloc on es desenvolupen relacions socials, a més d’econòmiques. El mercat manté la vida de la ciutat dins els nuclis històrics de la població, al mateix cor de la vila, i és un motor comercial del lloc on està establert. No es pot entendre el model de vida mediterrani, i per extensió europeu, sense els mercats a l’aire lliure.

Al mercat s’hi compra i s’hi ven amb un tracte directe entre el productor i el consumidor. És un espai de convivència i de relació entre la ciutat i tota la comarca, on trobarem productes locals i més econòmics enfront de la uniformització de les grans distribuïdores comercials.

A Valls, els dies de mercat són els dimecres i els dissabtes al matí. Els dimecres hi ha el mercat de la fruita i la verdura al carrer de la Carnisseria, a la plaça de l’Oli i a la plaça de les Garrofes, i el mercat de la roba, al passeig dels Caputxins i carrers del voltant.Els dissabtes al matí hi ha novament el mercat de la fruita i la verdura i periòdicament es fan mercats diversos: del tracte (compra i venda d’animals) al Portal Nou, de brocanters, al Pati, o de productes agroecològics al carrer Major.

Valls celebra també fires de força anomenada, la més coneguda de les quals és la Firagost, el primer dimecres d’agost.

Més informació: www.valls.cat

Comentaris tancats.