Un total de 117 pastisseries catalanes ofereixen panellets amb certificació ETG

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

panelletsETG

Aquest distintiu europeu garanteix al consumidor que els panellets s’han elaborat respectant la recepta tradicional

Els panellets formen part de la gastronomia catalana tradicional com a postres típiques de la Diada de Tots Sants, conjuntament amb les castanyes, els moniatos, i el vi dolç. L’origen d’aquests dolços, que antigament tenien un caràcter sacramental, data del segle XVIII. L’elaboració de Panellets ETG és típica i tradicional de Catalunya, encara que també s’elabora en d’altres indrets de l’Estat.

En la campanya d’enguany, 117 pastisseries catalanes elaboren panellets amb certificació “Especialitat Tradicional Garantida (ETG)”: 93 a Barcelona, 15 a Girona, 7 a Tarragona, i 2 a Lleida.

El consumidor podrà identificar aquests panellets a les pastisseries mitjançant la llegenda: “Panellets. Especialitat Tradicional Garantida”, juntament amb el logotip comunitari.

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) en col·laboració amb la Federació Catalana de Pastisseria va impulsar el reconeixement dels panellets com a Especialitat Tradicional Garantida (ETG) i l’any 2002 van ser reconeguts per la Unió Europea (UE), quedant, així, inscrits en el Registre comunitari.

Les Especialitats Tradicionals Garantides (ETG) són un distintiu agroalimentari que empara aquells productes agrícoles i alimentaris amb unes característiques específiques quant a mètodes tradicionals de producció i que no està reservat a una zona geogràfica concreta, per la qual cosa es tracta de la protecció d’una recepta tradicional. Amb aquest reconeixement, la Unió Europea (UE) pretén preservar els productes de la cultura alimentària a Europa.

Podeu trobar el llistat de les pastisseries a http://premsa.gencat.cat.

Comentaris tancats.