Recuperació de les varietats de préssec del Camp de Tarragona

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

La Fundació Onada, l’Ajuntament del Morell, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre del Morell i la família Guinovart Figueras del mateix municipi estan duent a terme conjuntament un programa per recuperar el préssec del Morell, un fruit que havia estat molt reconegut per la seva qualitat i que avui en dia són molt pocs agricultors els que el cultiven.

El projecte va néixer com a iniciativa de la família Guinovart Figueras que va cedir una finca agrícola a la Fundació Onada amb l’objectiu que aquesta fundació pugui aproximar els seus serveis d’atenció a les persones amb discapacitat i / o trastorn mental al Morell.

Conjuntament amb l’Ajuntament del Morell i la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre s’ha iniciat un projecte per tornar a recuperar aquesta varietat de préssec.

De moment ja s’han dut a terme els treballs de subsolat, fressat i adequació de la superfície on s’ha de fer la plantació. El passat, 8 de març, les persones del Centre Ocupacional de Onada i voluntaris de la Cooperativa plantar 75 peus d’ametllers, que seran empeltats amb presseguer estiu.

Cal destacar el caràcter innovador d’aquest projecte que permetrà, d’una banda recuperar un fruit que fa uns anys havia estat molt preuat per la seva qualitat i d’una altra, tirar endavant una iniciativa social.

També cal esmentar que el programa es pot dur a terme gràcies a la col•laboració conjunta desinteressada de la iniciativa pública i privada.

Més informació: http://sinergrup.blogspot.com

Comentaris tancats.