Neix Tarragona essència per reivindicar la ciutat com a capital gastronòmica del territori

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Aquest divendres s’ha presentat el primer col·lectiu gastronòmic de Tarragona sota el nom ‘Tarragona essència’, que agrupa a una vintena de professionals i establiments de la ciutat. Es tracta d’un col·lectiu que neix amb una voluntat integradora i amb l’objectiu de crear un grup estructurat. És per aquest motiu que han formalitzat la seva creació amb la signatura d’un decàleg, que pretén marcar els criteris a seguir per estructurar i incloure els establiments.

Un dels punts més importants del decàleg fa referència a l’avaluació i inspecció que passaran tots els establiments que vulguin formar part de Tarragona en essència. L’objectiu és apostar per una oferta i uns productes de qualitat, que marqui el projecte gastronòmic de Tarragona.

En aquest sentit, cal destacar l’aposta que ha fet ‘Tarragona essència’ per als Productes Locals de Qualitat, productes de la demarcació de Tarragona i que es recullen en projecte de la Diputació de Tarragona. La ciutat vol esdevenir també el referent gastronòmic del territori i un bon exemple serà el primer acte que durà a terme el col·lectiu, el proper diumenge a les 12h, amb un tast d’ostrons de l’Ebre i de cava.

A més a més, ‘Tarragona essència’ ha definit tres tipus d’accions per a donar a conèixer el col·lectiu, els productes de qualitat i la seva gastronomia. D’una banda accions per a educar al propi tarragoní i als professionals, on es vol mostrar el valor de la cuina tant als actuals clients com als futurs. També es duran a terme accions al carrer, com ara la de proper diumenge, amb la intenció que el ciutadà de Tarragona doni valor als restaurants de la ciutat. I per acabar, accions que identifiquin els principals productes de la cuina de Tarragona, que serviran per identificar Tarragona com a destinació gastronòmica.

Publicat a delCamp.cat.

Comentaris tancats.