La Fira de l’Avellana de Riudoms, marcada per la situació crítica del sector

[ Traduire en français ] [ Traducir al español ] [ Translate to English ] [ Ins Deutsche übersetzen ]

Els productors d’avellanes veuen la Fira de l’Avellana de Riudoms com “aire fresc” davant la difícil situació en la qual viuen des de fa dècades. Així ho ha explicat aquest dissabte al migdia el director de la Fira, Eudald Salvat. Salvat ha explicat que “malauradament” molts productors d’avellana han deixat de dedicar-s’hi ja que no els surt rendible econòmicament i han optat per fer-se camí dins el món de la producció de fruita, verdura o inclús la jardineria amb mètodes molt més tecnològics i que els permet obtenir major rendibilitat. La Fira arriba pocs dies després que Unió de Pagesos hagin decidit tornar a sortir al carrer per “lluitar per l’avellana”.

Prop de 125 expositors de diferents punts de la demarcació formen part d’aquesta edició de la Fira. Segons l’organització, els visitants que ho vulguin podran degustar diferents productes elaborats amb “l’avellana del Baix Camp” com una mostra per reivindicar el “producte propi i de casa a preus molt econòmics”.

El director de la Fira, Eudald Salvat, ha explicat es pot “gaudir de la festa, en un ambient sa i distès, conèixer millor el terme de Riudoms així com la resta del territori, les tradicions, els costums, la gastronomia amb l’avellana com a ingredient principal i la terra de l’arquitecte Antoni Gaudí”. A nivell culinari, Eudald Mestre ha dit que la mostra permet degustar l’oli d’oliva arbequina verge extra, la cultura i sobretot, el tarannà dels riudomencs.

Salvat també ha recordat que pel primer cap de setmana d’agost es van organitzar tota una sèrie de jornades tècniques vinculades al sector agrari i culinari per tal d’aportar aquest punt formatiu a la mostra. Segons Salvat aquest és un dels objectius també de la Fira i és el d’oferir actes que puguin ser “atractius” per tota la població.

Aquesta 29a edició de la Fira de l’Avellana tancarà portes aquest diumenge a la nit amb la tradicional cursa de portadors de sacs d’avellanes, que també s’inclou en la combinada Reus-Valls-Riudoms i que demà servirà per declarar-ne el guanyador absolut.

Noticia publicada a delCamp.cat.

Comentaris tancats.